לפרטים נוספים והרשמה מלאו את הפרטים:
אנחנו מאמינים שהלמידה הטובה ביותר היא בשטח. דרך הידיים. לכן המפגשים שלנו נערכים לרוב בחוץ, וכוללים התנסויות מעשיות לרוב. מיקום ומועד המפגשים נקבע לפי עונות השנה ובהתאם לנושא הנלמד! אנחנו לא נלמד אתכם מבנה וחוזק העץ בהרצאה מול שקופיות בכיתה, אלא נצא החוצה לראות עצים שנפלו בסערה, לגעת, לחפור וללמוד תוך כדי עשייה.
הקורס השנתי לגינון ושתלנות מתקיים החל מחודש ספטמבר ונערך פעם בחודש בימי שישי. בקורס נלמדות מגוון מיומנויות שנועדו לאפשר לכם בסוף הקורס להיות עצמאיים לחלוטין בגינה, ללא תלות בגנן ובמשתלה!
בקורסים למתקדמים שלנו (לבוגרי הקורס השנתי או לאנשי מקצוע) נתמקד בנושא מסוים, כגון הידרופוניקה, או טיפול בגן הירק, ובסדרה אינטנסיבית של 7-8 מפגשים שבועיים בימי שלישי, נעמיק ונתמקצע בתחום.
ניתן עדיין להצטרף לקורסים השנתיים באזור השרון , ובאזור השפלה. ניתן להירשם בהנחה משמעותית לקורסים למתקדמים - חקלאות עירונית וטיפול בגן הירק.
עופר הוכברג מלמד הקמת גן בר קיימא המבוסס על צמחייה מקומית
עודד יפה מלמד על קרקע ושורשים בקורס לגינון ושתלנות
אסף בשם מלמד בקורס ריבוי צמחים
סדנאות מעשיות על פי עונות השנה
-
ינואר - סדנת השרשה
נלמד לאסוף חומר ריבוי, להשריש בעציץ וישירות בשטח בטכניקות שונות: ייחור ירוק, ייחור מעוצה, הברכות אוויר וקרקע ועוד.
פברואר - הרכבות
ניפגש רגע לפני שרוב העצים הנשירים מתעוררים. נלמד לאסוף "רכב" מתאים ובריא, נתרגל שיטות הרכבה שונות: "ראש", "כתר", "עין", ונרכיב בפועל על "כנה" בעציץ ובשטח. אחרי המפגש הזה לא תפחדו להרכיב לבד בחצר את הזן שאתם אוהבים!
מרץ ואפריל - שתילה
נלמד להכין ערוגה לשתילת ירקות, לשתול צמחים במצע מנותק, ולשתול עצים בצורה נכונה.
מאי ויוני - זיהוי מחסורים ופגעים בצמח!
לקראת הקיץ מתחילות להתגלות כל הבעיות בצמח שהיו נסתרות עד כה. לא להיכנס לפאניקה! במספר צעדים פשוטים ניתן להתמודד עם כל בעיה בהסתכלות ארוכת טווח תוך שימוש בכלים ביתיים ומינימום חומרים מלאכותיים. עודד יפה, בעל 40 שנות ניסיון בתחום, ילמד אותנו כיצד לטפל ב"מצב חירום", וכיצד לגדל צמחים בריאים.
יולי עד ספטמבר - שמירה על הפרי!
בעונה נפלאה זו, בה מבשילים פירות ארץ ישראל על העצים, אנחנו חווים לעיתים מפח נפש כאשר לא ניתן למצוא אפילו פרי אחד יפה וטעים לרפואה...הפיתרון - להכיר כל עץ לעומק - את המזיקים הייחודיים שלו, פעולות שניתן לעשות על מנת לשפר את התנובה, כיצד שומרים על הפרי ומתי קוטפים אותו. בכל חודש נתמקד בעץ אחר ונצא לשטח לטעום, לראות וללמוד.
אוקטובר - קרקע ושורשים
זה הזמן להכין את הגן בצורה מיטבית! קומפוסט? הומוס? עידור? תיחוח? כאן תלמדו על המושגים השונים וההבדלים, וכיצד ניתן לגדל אדמה בריאה שמגדלת צמחים בריאים!
נובמבר - זרעים והנבטה
נלמד לאתר את צמחי הבר כאשר הזרעים בשלים, נאסוף ונדוש בשלל שיטות מקוריות, ושיטות הנבטה ייחודיות.
דצמבר - גיזום
העצים נכנסים לתרדמת החורף וזה הזמן לגזום ולעצב את הגן. לכל עץ דפוס גדילה שונה, ולכן יש להתייחס אליו בצורה שונה. נבין מושגים בסיסיים בגדילת העץ, ונסיק מכך על שיטות הגיזום וכלי העבודה בהם אנו צריכים להשתמש.